Je haar kleuren: de beste tips!

Als je binnenkort je eigen haar wilt gaan kleuren, is het zeker geen verkeerd idee om hier jezelf goed over in te lezen. Er zijn namelijk een aantal punten waar je rekening mee moet houden als je zeker wilt zijn van een fantastisch en een natuurlijk resultaat. Wat deze punten zijn, lees je in dit artikel.

Ga op zoek naar de juiste kleur voor jouw haarkleur
Wist je dat de kleur die op een verpakking aan wordt gegeven, voor iedereen weer anders is na het haar kleuren? Het kan daarom zomaar zo zijn dat de kleur die jij gebruikt, totaal anders overkomt dan bij iemand met een andere tint, die gaat voor dezelfde kleur. Breng daarom van tevoren in kaart wat de conditie van het haar is, het aantal keer dat je je haar in het verleden al hebt gekleurd en wat je huidige haarkleur is.

Zorg ervoor dat de kleur van de haarverf past bij je huidskleur
Het is daarnaast ook erg belangrijk dat je haarverf kiest die past bij jouw huidskleur. Heb je bijvoorbeeld een lichte tint huid en zijn je ogen grijs, groen of blauw? Kies dan voor een tint zoals asblond of een andere koele kleur en voorkom het gebruik van warme kleuren. Brunettes met een medium tot donkere kleur huid hebben daarentegen weer erg veel baat bij warme tinten, als het aankomt op haar kleuren.

Twijfel je? Ga altijd voor een tint lichter
Wellicht heb je op dit moment al een prachtige balayage of hebben je complete lokken een lichtere kleur. Twijfel je over het kleuren van het haar? Ga dan altijd voor een tint lichter. Het is namelijk altijd makkelijker voor een kapper om een lichte tint te herstellen, mocht je na het kleuren niet helemaal tevreden zijn. Veel professionals kiezen daarom ook altijd voor een tint lichter dan gewenst, zodat het resultaat altijd goed is.

Moet je rekening houden met grijze lokken?
Naarmate je ouder wordt, ga je merken dat je steeds meer grijze lokken krijgt. Ook dit heeft invloed op de kleur van het haar. Houd daarom ook rekening met het feit dat hoe meer grijze haren je hebt, des te lichter de kleur van het haar wordt na het kleuren. Kies ervoor om te starten met een kleur die één tot drie tinten lichter is dan je eigen kleur. Vervolgens breng je langzaam maar zeker weer warmte en intensiteit terug in je lokken.


Delen