Haaruitval tegengaan op een natuurlijke manier

Haaruitval is een natuurlijk proces waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt. De één heeft er meer last van dan de ander en de gradaties van haaruitval verschillen ook. Zo kan je te maken hebben met matig haaruitval, gemiddeld haaruitval of zware haaruitval. Hormonen spelen vaak een belangrijke rol en dat is direct ook de oorzaak van haaruitval bij vrouwen in de zwangerschap. Door een wisselende hormoonhuishouding vallen haren sneller uit, groeien ze minder snel of worden de haren op den duur dunner. Wil je weten wat je kan doen om haaruitval te voorkomen? Lees dan snel verder!

Zorg voor een gezond voedings- en leefpatroon
Ondanks dat haaruitval een natuurlijk proces is, dat vaak wordt veroorzaakt door een schommeling van de hormoonhuishouding, zijn er aantal factoren die je kan beïnvloeden om haaruitval tegen te gaan. Een van de oorzaken van haaruitval is namelijk stress. Probeer stress dus zoveel mogelijk te voorkomen en zorg voor een gezond voedings- en leefpatroon. Probeer een goede nachtrust te creëren en probeer dagelijks voldoende lichaamsbeweging te krijgen. Loop bijvoorbeeld een rondje, ga naar de sportschool of kies voor een andere vorm van bewegen. Bewegen helpt om stress te reduceren en zal op den duur dan ook zorgen voor minder haaruitval.

Kies voor producten die passen bij jouw type haar
Ieder verzorgingsproduct is geschikt voor een bepaald haartype. Kijk dus goed welk type haar jij hebt en welke ingrediënten wel of niet goed zijn voor jouw haar. Sommige producten bevatten bijvoorbeeld hormonen die je haar zullen versterken, terwijl andere hormonen je haar juist eerder zullen laten uitvallen. Om haaruitval te voorkomen is het dus ook belangrijk om goed te kijken naar de verzorgingsproducten die bij jouw haar passen. Kom je er niet uit? Dan kan je altijd advies vragen bij een haarspecialist die gespecialiseerd is in haaruitval.

Haaruitval tegengaan is iets waar veel mensen baat bij hebben. Haaruitval kan heel vervelend zijn, zeker wanneer jij je onzeker gaat voelen over het haaruitval. Haaruitval is echter ook iets heel natuurlijks. Vaak spelen hormonen een rol, denk bijvoorbeeld aan haaruitval in de zwangerschap, maar ook de leeftijd kan een rol spelen. Wil je haaruitval tegengaan of wil jij haaruitval verminderen? Zorg dan voor een goede voedings- en levensstijl, beweeg voldoende en kies haarproducten die bij jouw haar en hoofdhuid passen. Probeer je haar zo min mogelijk te verven en zo min mogelijk bloot te stellen aan direct zonlicht, om jouw haar optimaal te beschermen tegen externe invloeden.

Wil je meer weten over het onderwerp haaruitval tegengaan? Bezoek dan websites zoals de website van Confident Haarzorg.


Delen